
Les escoles que canvien el món
20/11/2016
El passat 17 de novembre es va presentar a l’Abacus de Barcelona el darrer llibre d’en César Bona. Un llibre que recull les experiències de les actuals 7 escoles Changermaker a l’estat. Tenim el privilegi de que s’hagi dedicat el 6è Capítol a presentar el projecte de l’Escola sadako, amb el títol “La escola, en que tot comença amb una pregunta”

Escuela pública rica, escuela pública pobre
09/11/2016
Hay escuelas públicas en Catalunya que hacen pagar a las familias de sus alumnos por actividades que se realizan fuera del horario escolar pero que tienen carácter prácticamente obligatorio. O que presionan, a través de los niños, para que los padres abonen cuotas de material y de excursiones y salidas escolares, porque si no se pagan el alumno queda excluido. Son colegios, todos ellos de titularidad pública (no estamos hablando ahora de la concertada), que han llegado a pedir al ampa -y por tanto a las familias- que les ayuden a financiar actividades que se hacen en horario de clase, por ejemplo en Inglés, o a adquirir mobiliario y tecnología.

El 5,4% d’infants catalans d’entre 3 i 6 anys mostren símptomes de TDAHI'm a news headline
09/11/2016
La URV ha col·laborat en un estudi de recerca que ha constatat que el 5,4% dels infants d'entre 3 i 6 anys mostren símptomes del trastorn per dèficit d'atenció amb hiperactivitat (TDAH). El treball, on hi han participat una mostra de 1.104 infants de 3 a 6 anys d'una zona rural i d'una d'urbana de Catalunya, ha tingut en compte les manifestacions referides a l'entorn familiar i escolar i els mestres refereixen un 8,7% de símptomes i les famílies, un 12,9%.
Els professors rellevats d'una escola del Prat defensen la feina feta
19 de Juny, 2014
Les famílies impulsen una xarxa de col·legis rebel amb la LOMCE
28 de Maig, 2014

La millora del nivell d'estudis: un bon senyal
23 de Maig, 2014
Les dades de l'informe de l'Idescat (iInstitut d'Estadística de Catalunya) sobre el nivell d'estudis publicat ahir, mostra una clara millora en els nivells d'instrucció des de l'any 2001 fins al 2011. Aquestes dades també afirmen el creixement d'estudiants de FP, ESO i batxillerat i la forta incorporació de la dona a l'àmbit educatiu.
Rigau dará instrucciones sobre el 25% de castellano cuando confirme el plazo de aplicación
21 de Maig, 2014
La consellera d'Ensenyament de la Generalitat, Irene RIgau, ha afirmat aquest dimecres 21 de Maig que donarà instruccions als cinc centres catalans afectats per la obligació de fer un 25% de classes en castellà quan el Tribunal Suprem confirmi el plaç d'execució de la sentència, previst pel 2 de juny.
Pla contra el fracàs escolar en 102 escoles
22 d'Abril, 2014
És bona notícia que el Departament d'Ensenyament prengui mesures de corresponsabilitat amb les direccions d'aquests centres per tal de millorar els resultats d'èxit escolar dels seus alumnes. Per un altre banda, de l'anàlisi d'aquesta notícia es pot constatar:
- A banda de les possibles millores que des de l'organització i planificació pedagògica dels centres es puguin donar, no es tenen en compte aspectes importants del problema...

HA ESTAT L'ESCOLA CATALANA UNA GENERADORA D'INDEPENDENTISTES?
15 d'Abril, 2014
L'auge de l'independentisme aquests últims anys és un fet molt sorprenent per qui no hagi atès l'evolució de la societat catalana els últims 10 anys. També per els qui han volgut viure en el miratge d'una mal cridada "Catalunya real", espantajo que s'utilitzava per creure's que "la major part dels catalans opinen el que jo opino, no el que expressen en els vots, en les enquestes o al carrer". Per tots aquests, els canvis de preferències cap a l'independentisme els ha enxampat com diem els catalans "amb els pixats al ventre".